Atletiekroute 1000 meter

Hardlopen

Atletiek kent verschillende onderdelen en is een eeuwenoude sport. Het hardlopen kan zowel individueel als samen in een groep of als estafette worden beoefend. Langs de 1000 meter lange atletiekroute staan om de 100 meter paaltjes.

Dankzij de paaltjes kun je vele kanten op met deze atletiekroute. Zo kun je als beginnende sporter je (hard)loop skills opbouwen en verbeteren, maar ook als ervaren atleet kun je je eigen doelstellingen op deze route verbeteren. Tevens kun je de training op deze route uitbreiden door enkele van de toestellen van de Street workout route te gebruiken.

Door de paaltjes, welke om de 100 meter de afgelegde afstand aangeven, kun je vele kanten op met deze atletiekroute. Zo kun je als beginnende sporter je (hard)loop skills opbouwen en verbeteren, maar ook als ervaren atleet kun je je eigen doelstellingen op deze route verbeteren. Daarnaast kun je op de diverse sportvelden rondom de route je training uitbreiden met andere atletiekonderdelen. Tevens kun je bij deze route (enkele) van de sportattributen van de Street workout route gebruiken.

 

Wandelen

Ben je een beginnend of fanatieke wandelaaren op zoek naar een geschikte niet al te lange looproute? Dan is de route van 1 km heel geschikt. Deze 1 kilometer lange route biedt voor iedereen vele mogelijkheden en voordelen.

Door de laagdrempelige instap kan deze route door iedereen in een sporttraining verwerkt worden. Dat maakt de route niet alleen leuk voor beginners, maar ook voor de meer ervaren sporters. Doordat de route om de 100 meter duidelijke paaltjes met de afgelegde afstand heeft, kun je zelf eenvoudig de door jou afgelegde afstand bijhouden. Hierdoor kun je de omvang van de training goed plannen en zo eenvoudig, uitdagend of moeilijk mogelijk maken. Hierdoor is de route op veel verschillende manieren in te zetten in je eigen trainingen. Dankzij een combinatie met de andere routes is het ook heel goed mogelijk om te variëren in je training. Hoe vaak loop jij het rondje?

2210

Mensen hebben deze route gelopen

12

minuten doen mensen gemiddeld over deze route

85%

Gaf deze route 5 sterren

80%

zou de route nog eens lopen

Wandelroute

De officiële start van de atletiekroute bevindt zich bij het startbordop de fietsparkeerplaats van de Brede School in de wijk Tinga in Sneek. Je kunt hier de QR-code scannen voor meer informatie over de route. Vanaf hier loop je 400 meter naar de startplaats van de atletiekroute. Op het kaartje hieronder vind je een overzicht van de route.

De atletiekroute biedt jou vele mogelijkheden om te trainen, zowel individueel als in een groep. Daarnaast kun je jouw sportschema uitbreiden met enkele sportieve attributen langs de route. Wist je dat je deze route ook als hardlooproute kunt lopen?

De atletiekroute biedt jou vele mogelijkheden om te trainen, zowel individueel als in een groep. Daarnaast kun je jouw sportschema uitbreiden met diverse andere sportieve attributen langs de route. Wist je dat je deze route ook als (hard)looproute kunt lopen?

activiteiten

Wil je je training uitbreiden? Dan vind je langs deze route meter enkele sporttoestellen, zoals de natuurlijke balans- en sporttoestellen en een multifunctionele sportkooi. Meer beweeg- en sporttoestellen staan verderop in de wijk.

Beweegstoestellen-05
Beweegstoestellen-13
Beweegstoestellen-11

Download route

Route met activiteiten

Download hier de route met informatie over de activiteiten

Download

Tips en weetjes

Atletiek: oudste en veelzijdigste sport ter wereld

Atletiek is een veelzijdige sport die tot de oudste ter wereld behoort. Wist je dat er maar liefst 24 olympische atletiekonderdelen bestaan? Atletiek is leuk voor alle leeftijden.

Gezonde voeding en gezonde leefstijl

Wanneer je begint met actief sporten is een gezonde en gevarieerde voeding belangrijk. Train nooit op een lege maag en neem water mee voor tijdens of na je training.

Atletiek tijdens de oude Griekse Spelen

Wist je dat tijdens de oude Griekse Spelen atleten zich niet druk maakten om sponsoren, maar ook niet om lichaamsbescherming, mode of herkenning? Atletiek werd namelijk naakt beoefend.

Meer routes en sportieve activiteiten?

Naast de atletiekroute, welke ook als 1 kilometer (hard)looproute gelopen kan worden, zijn er nog drie andere routes uitgezet rondom de wijk Tinga. Deze Street workout routeMolen De Rat route en Trochsetterroute kennen alle drie een andere lengte, waardoor ze ideaal zijn als wandel- hardloop- of fietsroute. Langs de Street workout route vind je ook nog eens diverse sport- en beweegattributen, waardoor je je training kunt uitbreiden met diverse andere sportieve activiteiten. Lees meer… 

Andere routes

Opzet bord-15
Opzet bord-18
Opzet bord-17
Opzet bord-16