Hardlooproute 1000 meter

Ben je een fanatieke wandelaar of hardloper? Of ben je juist een beginnende sporter en op zoek naar een geschikte hardlooproute met een niet al te lange lengte en waarbij je op ieder moment je training kunt onderbreken? Of je nu een beginnende hardloper of wandelaar bent die nog niet helemaal weet hoe een eigen training vorm te geven of juist een fanatieke sporter, deze 1 kilometer lange route biedt namelijk voor iedereen vele mogelijkheden en voordelen.

Door de laagdrempelige instap kan deze route door iedereen in een sporttraining verwerkt worden. Dat maakt de route niet alleen leuk voor beginners, maar ook voor de meer ervaren sporters. Doordat de route om de 100 meter duidelijke paaltjes met de afgelegde afstand heeft, kun je zelf eenvoudig de door jou afgelegde afstand bijhouden. Op deze manier kun je niet alleen op elk gewenst moment je training onderbreken, maar kun je de route zo eenvoudig, uitdagend of moeilijk mogelijk maken. Hierdoor is de route op veel verschillende manieren in te zetten in je eigen verschillende trainingen. Hoe vaak loop jij het rondje? 

2907

Mensen hebben deze route gelopen

5

minuten doen mensen gemiddeld over deze route

95%

Gaf deze route 5 sterren

80%

zou de route nog eens lopen

Wandelroute

De route start bij het startbord, welke je vindt bij de parkeerplaats van de Brede School Duinterpen in de wijk Tinga in Sneek. Hier kun je een QR-code scannen voor meer informatie. Vanaf hier loop je 400 meter richting de startplaats van de 1-kilometerloop. Op het kaartje hieronder vind je de route. 

Deze route biedt jou een sportief rondje (hard)lopen, welke je op elk gewenst moment kunt afbreken en daardoor je eigen trainingstijd en -lengte kunt bepalen. Wist je dat je daarnaast deze route ook als atletiekroute kunt lopen? 

activiteiten

Wil je je training uitbreiden? Dan vind je langs deze hardlooproute van 1000 meter diverse sporttoestellen, zoals de natuurlijke balans- en sporttoestellen bestaande uit het slangenparcours, de outdoor step-up bank en een hoog-laag hindernis. Daarnaast vind je langs de route ook een multifunctionele sportkooi en een skatebaan. Meer beweeg- en sporttoestellen vind je verderop in de wijk.

Beweegstoestellen-05
Beweegstoestellen-07
Beweegstoestellen-13

Download route

Route met activiteiten

Download hier de route met informatie over de activiteiten

Download

Tips en weetjes!

Denk aan een goede warming-up en coolingdown

Voordat je met je training begint denk dan aan een goede warming-up, maar een  goede cooling down na jouw training is minstens zo belangrijk. Zo voorkom je namelijk blessures!

Vier basisoefeningen voor een complete workout

Minder tijd om te trainen? Met de vier basisoefeningen squats, push ups, pull ups en sit ups heb je binnen no time een complete work out te pakken. Handig als je een keer minder tijd hebt.

Gezonde voeding en gezonde leefstijl

Wanneer je begint met actief sporten is een gezonde en gevarieerde voeding belangrijk. Train nooit op een lege maag en neem water mee voor tijdens of na je training.

Meer routes en sportieve activiteiten

Naast deze 1 kilometerroute en de atletiekroute zijn nog drie andere routes uitgezet rondom de wijk Tinga. Deze Street workout route, Molen De Rat route en Trochsetterroute kennen alle drie een langere lengte, waardoor ze ideaal zijn als wandel-, hardloop- of fietsroute. Naast deze route vind je langs de Street workout route van 3,5 kilometer ook nog eens diverse sport- en beweegattributen, waardoor je je training kunt uitbreiden met andere sportieve activiteiten. Lees meer…

Andere routes

Opzet bord-19
Opzet bord-18
Opzet bord-17
Opzet bord-16