Molen De Rat route 7 kilometer

De Molen De Rat route is geschikt voor zowel wandelaars, hardlopers als fietsers. Met een lengte van 7 kilometer kun je je zowel als wandelaar, hardloper en als fietser geheel uitleven langs deze route. Met een lengte van 7 kilometer leent de route zich uitstekend voor zowel de actieve en regelmatige sporter als de beginnende sporter. Eveneens is de route geschikt voor diegene die deze eenmalig wil wandelen, hardlopen of fietsen. Je kunt de route in je eigen tempo volbrengen en onderweg zoveel rustmomenten nemen als je wilt. Zo kun je kiezen om in een van de restaurantjes onderweg te stoppen. Of geniet onderweg van een heerlijke (gezonde) snack op bijvoorbeeld een bankje in de buitenlucht. Dit is zowel ontspannend als gezond! 

Wanneer je de route per fiets wilt ontdekken maakt het niet uit of je dit nu doet met je mountainbike, racefiets, elektrische fiets of gewone fiets. Je komt langs diverse leuke highlights, waar je verder op deze pagina meer over leest. De route is door de goede toegankelijkheid geschikt voor alle leeftijden. 

Wanneer je de route wilt uitbreiden met enkele sportieve activiteiten, dan kan dit! Langs het eerste deel van de route in de wijk Tinga in Sneek vind je diverse sportattributen en - activiteiten van de Street workout route. Zo kun je jouw sport combineren met een andere vorm van beweging, maar dit hoeft natuurlijk niet! 

1540

Mensen hebben deze route gelopen

75

minuten doen mensen gemiddeld over deze route

90%

Gaf deze route 5 sterren

80%

zou de route nog eens lopen

Wandelroute

De officiële start van deze route vind je bij de parkeerplaats van de Brede School Duinterpen in de wijk Tinga in Sneek. Hier kun je op het bord een QR-code scannen voor meer informatie over de route en de highlights. Langs de route vind je paaltjes met pijltjes in de kleur groen. Op deze manier hoef je de route niet per se geprint mee te nemen of op je telefoon te volgen, maar kun je ook de groene pijlen op de aanwezige paaltjes volgen.

activiteiten

Je hardlooptraining, wandeltocht of fietstraining uitbreiden met andere sportieve activiteiten? Of wil je eens een andere sportieve activiteit uitproberen? Langs deze route van 7 kilometer vind je in de wijk Tinga ook enkele sporttoestellen en speelvelden, zoal een skatebaan, een calisthenics toestel, sportrekken voor krachtoefeningen en natuurlijke sport- en balanstoestellen. Leuk om eens iets anders te proberen. 

Beweegstoestellen-09
Beweegstoestellen-07
Beweegstoestellen-05

highlights langs de route

IJlst ken je misschien als een van de Elfsteden net als Sneek. Maar niet alleen de Elfstedentocht komt langs IJlst, ook deze route. IJlst heeft verschillende mooie bekende en minder bekende plekjes. Hieronder zijn vier verschillende highlights uitgelicht die leuk zijn om te bezoeken tijdens je wandel- of fietstocht. Je kunt op de desbetreffende highlight klikken voor meer informatie.

Molen De Rat
Molen De Rat IJlst
Houtstad IJlst
Houtstad IJlst
Fontein IJlst
Fontein IJlst
Overtuinen IJlst
Grachten IJlst

Download route

Route met activiteiten

Download hier de route met informatie over de activiteiten

Download

Tips en weetjes!

WAAROM IS WANDELEN ZO GEZOND?

Een dagelijkse wandeling is goed voor je fysieke en mentale gezondheid. Het verlaagt je bloeddruk, boost je hersenfuncties en zorgt voor een gezondere spijsvertering en betere nachtrust.

Waarom is het gezond om te fietsen?

Fietsen helpt om vele ziektes, zoals diabetes en hart- en vaatziekten, te voorkomen. Daarnaast is fietsen goed om te ontspannen en helpt het tegen stress en zorgt het voor een betere nachtrust.

Kies voor gezonde voeding na je training!

Kies voor een gezonde maaltijd na je training. Deze bevat alle voedingsstoffen die je nodig hebt, dus voldoende koolhydraten voor energie, voldoende eiwitten voor spierherstel en voldoende vocht.

Meer routes en sportieve activiteiten

Deze Molen De Rat route is 7 kilometer lang en start vanuit de wijk Tinga in Sneek. De route kan door iedereen wandelend, hardlopend of fietsend gevolgd worden. Vanuit de wijk Tinga starten ook drie kortere en een langere route. Zo kun je kiezen voor de 1 kilometer (hard)looproute, de Street workout route van 3,5 kilometer of de atletiekroute. De langere route is de Trochsetterroute van 10 kilometer. De Street workout route beschikt over zo’n zevental verschillende sport- en beweegattributen. Ideaal om je training uit te breiden of om eens een andere sportieve activiteit te beoefenen. Lees meer… 

Andere routes

Opzet bord-19
Opzet bord-15
Opzet bord-18
Opzet bord-16