Informatie

Het skatepark in de wijk Tinga is onder vele jongeren uit de regio een bekende plek. Als beginnende skater kun je hier terecht op de speciale skatebaan voor beginners. Deze baan met simpele attributen is ideaal om jongeren en volwassenen de eerste basis van het skaten bij te brengen om zo te kunnen leren skaten. Heb je voldoende vaardigheden getraind en kun je inmiddels al aardig skaten? Dan kun je als gevorderde skater terecht op de grotere skatebaan. 

Het voordeel aan de skatebaan is dat je als beginnende of minder ver gevorderde skater apart kunt oefenen van de ervaren skaters. Met wie ga jij je skateskills verbeteren? O ja, vergeet natuurlijk je bescherming niet.

skateboard-g39ba5cde8_1920
skate-board-gda1faa1bc_1920

Locatie

Je vindt de skatebaan natuurlijk op het sportpark Tinga naast de tennisbanen en voetbalvelden. Het skatepark is de tweede locatie in de sport- en beweegroute. Wanneer je kiest voor een van de vijf wandelroutes van Sneek Beweegt kom je langs het skatepark.

Oefeningen

Ruimte voor skatevideo's

Tips en weetjes!

HEB JIJ AL VAN COOL2BFIT GEHOORD?

Bij Cool 2B Fit kun je fitnessen, sporten, bewegen en lekker bezig zijn. Dit kan in een groepje, waarmee bijvoorbeeld allerlei spellen worden gespeeld. Maar het kan ook in je eentje. Lees meer...

Oorsprong van het skateboard in de VS

In de jaren 50 werd door een aantal surfers aan de westkust in de Verenigde Staten het skateboard uitgevonden. Eerst bestond het enkel uit rijden, slippen en een truckje: de wheelie.

LEUKE BEWEEGSPELLETJES VOOR THUIS

Is het een keer slecht weer en heb je geen zin om naar buiten te gaan? Bekijk dan hier enkele leuke beweegspelletjes voor thuis. Leuk om alleen te doen, maar daag ook zeker je familie en vrienden uit!

Wat vind je op andere locaties?

Beweegstoestellen-05
Beweegstoestellen-21
Beweegstoestellen-23

Deel je sportieve foto!

Fotowand

Wil jij je foto hier terugzien? Gebruik dan de #Sneekbeweegt bij je bericht op Instragram en je ziet jouw foto hier verschijnen op onze fotowand.