Informatie

Ken jij calisthenics al? Dit wordt ook wel buitenspelen voor volwassenen genoemd. En dat is niet voor niets! Op de twee street station toestellen langs de wandelroutes van Sneek Beweegt kun je je namelijk helemaal sportief uitleven. 

Houd jij ervan om in de buitenlucht te bewegen? Dan is calisthenics ideaal. Overgewaaid vanuit Amerika wordt calisthenics, ook wel gezien als buitenfitness, in Nederland steeds populairder. Wij leggen hierna kort uit waarom. Calisthenics zorgt namelijk voor een gezond lichaam en een gezonde geest door het trainen van je lichaam met het gebruik van je eigen lichaamsgewicht. Dit heeft als doel om kracht, uithoudingsvermogen en spiermassa te creëren. Daarnaast kun je je op deze toestellen helemaal sportief uitleven tijdens je hardloopronde. Heerlijk toch? 

Nog geen idee hoe deze street station toestellen te gebruiken? Bekijk dan hieronder bij oefeningen enkele video’s met uitleg. Zo kun jij goed voorbereid aan jouw training beginnen.

PowerPoint-presentatie
PowerPoint-presentatie

Locatie

Je kunt calisthenics maar liefst op twee locaties uitoefenen. Je vindt het eerste toestel op de derde locatie van de Street workout route en het tweede toestel op de vierde locatie. Ook wanneer je de langere wandelroutes van 7 en 10 kilometer volgt kom je langs deze twee calisthenics toestellen. 

Oefeningen

Ruimte voor video's van calisthenics / Street station toestellen

Tips en weetjes!

CALISTHENICS: BUITENSPELEN VOOR VOLWASSENEN

Calisthenics zorgt voor een gezonde lichaam en geest door het trainen van je lichaam met het gebruik van je eigen lichaamsgewicht met als doel kracht, uithoudingsvermogen en spiermassa te creëren.

KIES VOOR EEN GEZONDE SNACK ONDERWEG

De keuze voor een gezonde snack onderweg kan eenvoudig en snel gemaakt worden. Neem bijvoorbeeld (gedroogd) fruit, noten, yoghurt met muesli of snoepgroente mee.

Maak gezonde voeding thuis bespreekbaar

Wil je graag gezonder eten en gezonder leven? Wanneer je dit thuis bespreekt kunnen jullie gezamenlijk gezondere keuzes maken en elkaar motiveren om deze levensstijl vol te houden.

Wat vind je op andere locaties?

Beweegstoestellen-27
Beweegstoestellen-12
Beweegstoestellen-23

Deel je sportieve foto!

Fotowand

Wil jij je foto hier terugzien? Gebruik dan de #Sneekbeweegt bij je bericht op Instragram en je ziet jouw foto hier verschijnen op onze fotowand.