Street workout route 3,5 km

De Street workout route is niet alleen leuk om te wandelen, fietsen of hardlopen, maar biedt daarnaast zes leuke actieve sportlocaties voor het uitoefenen van verschillende sporten. Met een lengte van 3,5 kilometer heeft deze route de ideale lengte om op te nemen in je hardlooptraining of je wandel- of fietstocht. Onderweg kun je zowel diverse sportieve activiteiten uitvoeren als een rustplaats kiezen voor het nuttigen van een (gezonde) snack. De route beschikt eveneens over diverse plekken die zowel geschikt zijn voor een goede warming-up als cooling down. 

De Street workout route is niet alleen leuk om te wandelen, fietsen of hardlopen, maar biedt daarnaast zes actieve sportlocaties voor het uitoefenen van verschillende sporten. Met een lengte van 3,5 kilometer heeft deze route de ideale lengte om op te nemen in je hardlooptraining of je wandel- of fietstocht. Onderweg kun je zowel diverse sportieve activiteiten uitvoeren als een rustplaats kiezen voor het nuttigen van een (gezonde) snack. De route beschikt eveneens over diverse plekken die zowel geschikt zijn voor een warming-up als cooling down.

De route is geschikt voor iedereen, dus voor elke leeftijd. Op zes sportlocaties langs de route staan verschillende sporttoestellen, welke goed zijn voor veel mogelijkheden voor sportieve activiteiten. Langs de route zijn zowel natuurlijke sport- als balanstoestellen te vinden, welke passen bij de natuurlijke uitstraling van de omgeving. Daarnaast vind je ook een multifunctionele sportkooi, waarin je maar liefst zes verschillende sporten kunt beoefenen. Niet alleen leuk voor jongeren, maar ook voor volwassenen. De route beschikt eveneens over een skatebaan voor zowel de gevorderde als beginnende skaters. In het midden van de wijk zijn twee calisthenics locaties te vinden. Overgewaaid vanuit Amerika wordt dit in Nederland steeds populairder, omdat deze toestellen zowel het trainen in de buitenlucht mogelijk maken als de basis bieden voor een goede training waarbij je je eigen lichaamsgewicht gebruikt. Voor de jongere fanatiekelingen is een voetbalveld langs de route te vinden. Als hardloper of bootcamper kun je je training afwisselen met diverse krachtoefeningen en balans- en trainingsoefeningen. Er is ook een makkelijk toegankelijke beweegbank geplaatst.

Kortom, voor iedereen is langs deze route genoeg te beleven!

1610

Mensen hebben deze route gelopen

40

minuten doen mensen gemiddeld over deze route

95%

Gaf deze route 5 sterren

80%

zou de route nog eens lopen

Wandelroute

De route start bij het officiële startbord, welke is te vinden op de parkeerplaats bij de Brede School Duinterpen in de wijk Tinga in Sneek. Scan de QR-code van de 3,5 kilometer route voor meer informatie over de route en sport- en beweegtoestellen langs de route. Voor het volgen van de route kun je kiezen voor het volgen van de blauwe pijltjes in de kleur blauw.

activiteiten

Je kunt de wandeling, hardlooptraining of fietstocht afwisselen met de andere sportieve activiteiten langs deze route. Je vindt op zes verschillende plaatsen speelvelden, toestellen en andere sportieve activiteiten. Deze zijn allemaal geschikt voor jong en oud, passen in de omgeving en nodigen uit om eens een andere vorm van bewegen te proberen. Weet jij al hoe je deze in je training(en) gaat verwerken?

Bekijk het volledige overzicht van activiteiten hier. Hieronder hebben we drie activiteiten uitgelicht.

Download route

Route met activiteiten

Download hier de route met informatie over de activiteiten

Download

Tips en weetjes!

CALISTHENICS: BUITENSPELEN VOOR VOLWASSENEN

Calisthenics zorgt voor een gezonde lichaam en geest door het trainen van je lichaam met het gebruik van je eigen lichaamsgewicht met als doel kracht, uithoudingsvermogen en spiermassa te creëren.

Welke van de zes sporten kies jij in de multifunctionele kooi?

In de kooi kun je zowel basketballen, volleyballen, voetballen, tennissen, badmintonnen als Sepak Takraw, een traditionele balsport uit Azië, omschreven als voetbal-volleybal op een badmintonveld, beoefenen.

Vijf voordelen van bewegen voor ouderen

Meer bewegen bevordert de mentale gezondheid, het zorgt voor minder vaak vallen, helpt tegen depressieve klachten, vertraagt dementie en is daarnaast goed voor mensen bij overgewicht.

Meer routes en sportieve activiteiten?

Deze route van 3,5 kilometer bevat zes sportieve locaties met verschillende sportattributen langs de route die uitnodigen tot een andere manier van sporten. Op deze pagina lees je hierover meer. Je kunt ook twee langere routes kiezen voor je hardloop-, wandel- of fietstocht. Dit zijn de Molen De Rat route van 7 kilometer en de Trochsettersroute van 10 kilometer.De kortere routes is de 1 kilometer (hard)looproute .

Andere routes

Opzet bord-19
Opzet bord-15
Opzet bord-17
Opzet bord-16