Trochsetterroute 10 km

De Trochsetterroute is een route geschikt voor zowel wandelaars, hardlopers als fietsers. Met een lengte van 10 kilometer kun je je als fanatieke hardloper helemaal uitleven langs deze route, maar laat je zeker niet afschrikken door de lengte als je geen fanatieke sporter bent. Als wandelaar kun je deze route heerlijk op je eigen tempo lopen en onderweg je eigen rustmomenten kiezen. Neem bijvoorbeeld plaats op een bankje om heerlijk uit te rusten of om te genieten van een kopje koffie en een (gezonde) snack. 

Wil je de route liever per fiets ontdekken? Dan kun je zowel met de mountainbike, elektrische fiets, racefiets als de gewone fiets deze route verkennen. Zo is de route leuk voor iedereen en geschikt voor alle leeftijden. Langs de route bevinden zich diverse leuke highlights, waar je verder op de pagina meer over leest. 

Op zoek naar meer sportieve uitdaging? Je kunt deze route ook uitbreiden met enkele activiteiten of sportattributen van de Street workout route. Op deze manier kun je tijdens je training je sport combineren met andere vormen van beweging, maar dit hoeft natuurlijk niet. 

1540

Mensen hebben deze route gelopen

120

minuten doen mensen gemiddeld over deze route

95%

Gaf deze route 5 sterren

80%

zou de route nog eens lopen

Wandelroute

De route start bij het officiële startbord, welke je vindt bij de parkeerplaats van de Brede School Duinterpen in de wijk Tinga in Sneek. Hier kun je een QR-code scannen voor meer informatie over de route en de highlights. Langs de route vind je paaltjes met pijltjes in de kleur oranje. Hierdoor hoef je de route niet per se met je telefoon te volgen of geprint mee te nemen, maar kun je ook de oranje pijltjes op de aanwezige paaltjes volgen. 

activiteiten

Wil je je training uitbreiden met andere sportieve activiteiten? Langs deze route van 10 kilometer vind je in de wijk Tinga ook enkele sporttoestellen en speelvelden, zoals de skatebaan, twee calisthenics toestellensportrekken voor krachtoefeningen en natuurlijke sport- en balanstoestellen.

Highlights langs de route

Net als Sneek is IJlst een van de elf steden van Friesland. Met de start in Leeuwarden, daarna langs Sneek is IJlst de derde stad die wordt aangedaan tijdens de welbekende Elfstedentocht. Maar niet alleen de Elfstedentocht gaat door IJlst, ook deze wandelroute brengt je in IJlst. IJlst is een veelzijdige stad boordevol activiteiten. Hieronder worden vier bijzondere highlight van IJlst beschreven die zeker een bezoekje waard zijn. Leuk om te bezoeken tijdens jouw wandel- of fietstocht. Klik op de desbetreffende highlight voor meer informatie.

Molen De Rat
Molen De Rat IJlst
Houtstad IJlst
Houtstad IJlst
Fontein IJlst
Fontein IJlst
Overtuinen IJlst
Grachten IJlst

Download route

Route met activiteiten

Download hier de route met informatie over de activiteiten

Download

Tips en weetjes!

Kies voor een gezonde snack onderweg

De keuze voor een gezonde snack onderweg kan eenvoudig en snel gemaakt worden. Neem bijvoorbeeld (gedroogd) fruit, noten, yoghurt met muesli of snoepgroente mee.

Waarom is wandelen zo gezond?

Een dagelijkse wandeling is goed voor je fysieke en mentale gezondheid. Het verlaagt je bloeddruk, boost je hersenfuncties en zorgt voor een gezondere spijsvertering en betere nachtrust.

Belangrijk voor een gezonde leefstijl

Een gezonde leefstijl begint met gezonde voeding. Daarnaast is niet roken, bewust drinken, voldoende beweging, ruimte voor ontspanning, goede nachtrust en een gezond lichaamsgewicht belangrijk.

Meer routes en sportieve activiteiten

Dit is de langste route, welke vanuit de wijk Tinga in Sneek start. Deze route kan door iedereen wandelend, hardlopend of per fiets gesport worden. Wil je liever eerst een kortere route proberen? Kies dan bijvoorbeeld voor de 1 kilometer (hard)looproute, de Street workout route of de Molen De Rat route. Daarnaast is ook nog een atletiekroute uitgezet in de wijk Tinga. Het leuke is dat je langs de Street workout route een zestal aan verschillende beweeglocaties vindt. Ideaal om je training uit te breiden of om eens een andere sportieve activiteit te beoefenen. Lees meer… 

Andere routes

Opzet bord-19
Opzet bord-15
Opzet bord-18
Opzet bord-17