Over SneekBeweegt

Sporten en bewegen is leuk! Zeker wanneer dit lekker in de buitenlucht kan. Om meer sporten te bevorderen onder de inwoners zijn in de wijk Tinga in Sneek vijf sportieve routes met verschillende activiteiten uitgezet. Deze routes zijn leuk voor alle leeftijden. Of je nu wandelaar, hardloper of fietser bent. Daarnaast zijn diverse sport- en beweegtoestellen langs de routes geplaatst om bewegen in de buitenlucht zowel aantrekkelijk als laagdrempelig mogelijk te maken voor alle leeftijden. De vijf routes en de plaatsing van de sport- en beweegtoestellen zijn tot stand gekomen door de gemeente Súdwest Fryslân in samenwerking met het wijkpanel Tinga, bestaande uit buurtbewoners en in de wijk gevestigde sportverenigingen. De uitvoering van het project is gedaan door HCL Management & Vastgoedontwikkeling.

Bij het ontwikkelen van de routes en de plaatsing van de sport- en beweegtoestellen waren diverse aspecten belangrijk. Zo is gekozen voor natuurlijke sport- en balanstoestellen om de verbinding met het natuurlijke karakter in de wijk te behouden. Ook de bereikbaarheid van de toestellen speelt mee. Niet alleen nodigt elk toestel uit tot bewegen, maar is deze ook eenvoudig in het gebruik en voor iedereen gemakkelijk vanaf de wandel- en fietspaden te bereiken. Met toestellen verspreid over zes verschillende locaties in de wijk is er voor elke leeftijd genoeg sportiviteit te ontdekken. Je kunt de toestellen gebruiken zonder je vooraf in te lezen, maar wil je liever toch uitleg over de toestellen of alvast ideeën voor enkele oefeningen? Scan dan de QR-code bij het toestel. 

In de wijk Tinga kun je drie verschillende routes volgen. De Street Workout route met een lengte van 3,5 kilometer brengt je langs de zes locaties waar je de sport- en beweegtoestellen vindt. De langere routes, met een lengte van 7 en 10 kilometer, brengen je ook in de plaatsen IJlst en Jutrijp, waar genoeg te beleven valt.  

Op deze website vind je niet alleen meer informatie over de vijf routes, de sport- en beweegtoestellen, informatie over de highlights langs de routes en tips en weetjes, maar kun je ook de routes downloaden op je telefoon en als kaartje om met en zonder activiteiten langs te navigeren. Langs de routes zelf vind je paaltjes met pijlen, zodat je deze ook zonder telefoon of kaartje kunt volgen.

Om het eenvoudig te maken starten alle vijf de routes bij de Brede School Duinterpen in de wijk Tinga in Sneek. Op deze startlocatie vind je een informatiebord, waarop je een QR-code kunt scannen. Deze QR-code geeft je alle informatie over de routes, de beweegtoestellen en de verschillende highlights langs de routes. 

Wensen wij je veel sportplezier!  

Beginbord Sneek Beweegt
Multicourt
PowerPoint-presentatie
Waarom sporten en bewegen belangrijk is
De vier routes van SneekBeweegt
Sport- en beweegtoestellen

Meer Sneekbeweegt

KIES VOOR EEN GEZONDE SNACK ONDERWEG

De keuze voor een gezonde snack onderweg kan eenvoudig en snel gemaakt worden. Neem bijvoorbeeld (gedroogd) fruit, noten, yoghurt met muesli of snoepgroente mee.

BELANGRIJK VOOR EEN GEZONDE LEEFSTIJL

Een gezonde leefstijl begint met gezonde voeding. Daarnaast is niet roken, bewust drinken, voldoende beweging, ruimte voor ontspanning, goede nachtrust en  een gezond gewicht belangrijk.

KIES VOOR GEZONDE VOEDING NA JE TRAINING!

Kies voor een gezonde maaltijd na je training. Deze bevat alle voedingsstoffen die je nodig hebt, dus voldoende koolhydraten voor energie, voldoende eiwitten voor spierherstel en voldoende vocht.

DIT PROJECT WORDT MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR:

Tinga
Marketing Move
Provincie Friesland
HCL
Sudwest Fryslan
Habistad