Routes

In de wijk Tinga in Sneek zijn vier verschillende sportieve routes uitgezet. Iedere route heeft zijn eigen sportieve insteek, waardoor deze op verschillende manieren in een training verwerkt kunnen worden.

De routes starten bij de Brede School Duinterpen in de wijk Tinga. Hier kun je ook je auto parkeren of je fiets neerzetten, alvorens je start met je sportieve training. Dit kan ook op de parkeerplaats naast de tennis- en hockeyvelden. Dit zijn ook handige trefpunten om met anderen af te spreken, wanneer jullie samen gaan trainen.

Klik op de betreffende route hieronder voor meer informatie per route.

De vier routes van Sneek Beweegt

Met vier routes is voor een ieder iets te beleven

Alle routes starten bij de Brede School Duinterpen in de wijk Tinga en kun je zowel wandelend, hardlopend als fietsend afleggen. De route van 1 kilometer, oftewel de paarse route, kan uitstekend als hardlooproute gebruikt worden. Op deze route vind je namelijk om de 100 meter paaltjes.

Langs de Street Workout route van 3,5 kilometer, oftewel de blauwe route, vind je de ook nog eens diverse sportieve toestellen om in je training te verwerken. Zo vind je hier toestellen voor een cardiotraining of een complete work-out in de buitenlucht, maar ook diverse speel- en sportvelden waar je verschillende balsporten kunt beoefenen.

De routes van 7 en 10 kilometer brengen je langs mooie plekjes in de Gemeente Súdwest-Fryslân. De groene route, oftewel de Molen De Rat route is 7 kilometer lang en gaat door IJlst. Naast Sneek één van de andere Friese Elfsteden. Ben je op zoek naar meer sportieve uitdaging? Dan is de Trochsetterroute van 10 kilometer, de oranje route ideaal voor jouw sportieve training. Deze route door IJlst en Juttrijp.

Molen De Rat IJlst
Fontein IJlst