Routes

In de wijk Tinga in Sneek zijn vier verschillende sportieve routes uitgezet. Iedere route heeft zijn eigen sportieve insteek, waardoor deze op verschillende manieren in een training verwerkt kunnen worden.

De routes starten bij de Brede School Duinterpen in de wijk Tinga. Hier kun je ook je auto parkeren of je fiets neerzetten, alvorens je start met je sportieve training. Dit is ook een handig trefpunt om met je vrienden af te spreken, wanneer jullie samen gaan trainen.

Klik op de betreffende route hieronder voor meer informatie per route.

De vier routes van Sneek Beweegt

Met vier routes is voor een ieder iets te beleven

Alle routes starten bij de Brede School Duinterpen in de wijk Tinga. De route van 1 kilometer, oftewel de paarse route, kan zowel als hardlooproute dan als atletiekroute gesport worden. Op deze route vind je namelijk om de 100 meter paaltjes. 

De route van 3,5 kilometer, oftewel de blauwe route, kun je zowel wandelend, hardlopend als fietsend volgen. Daarnaast vind je langs deze Street Workout route ook nog eens diverse sportieve toestellen om in je training te verwerken. Zo vind je hier toestellen voor een cardiotraining of een complete work-out in de buitenlucht, maar ook diverse speel- en sportvelden waar je bijvoorbeeld diverse balsporten kunt beoefenen. 

De routes van 7 en 10 kilometer brengen je langs diverse mooie plekjes in de Gemeente Súdwest-Fryslân. Deze twee routes kun je zowel fietsend als wandelend of hardlopend volbrengen. De groene route, oftewel de Molen De Rat route is 7 kilometer lang en brengt je in IJlst. Naast Sneek een van de andere Friese Elfsteden. Ben je op zoek naar meer sportieve uitdaging? Dan is de route van 10 kilometer, de oranje route oftewel de Trochsetterroute, ideaal voor jouw sportieve training. Deze route brengt je naast in IJlst ook in Juttrijp. 

Molen De Rat IJlst
Fontein IJlst