Sport- en beweegtoestellen

In de wijk Tinga in Sneek zijn naast vier verschillende beweegroutes ook diverse sport- en beweegtoestellen geplaatst. 

Deze toestellen zijn langs de Street Workout route met een lengte van 3,5 kilometer geplaatst om bewegen in de buitenlucht voor iedereen leuker en aantrekkelijker te maken. Ieder toestel heeft een eigen karakter, waardoor de toestellen niet alleen divers zijn, maar ook leuk leuk zijn voor jong en oud. Je vindt de toestellen niet alleen langs de Street Workout route, maar enkele toestellen vind je ook langs de andere routes.  

Ben je benieuwd naar waar je welk sport- of beweegtoestel kunt vinden? Bekijk dan de overzichtskaart van de sporttoestellen hier. Hieronder vind je per sporttoestel meer informatie. 

soccer-g31fa1bfd7_1920

Bekijk hier alle toestellen

Multicourt

Slangenparcours

Outdoor step-up banks

Hoog-laag hindernis

Skatepark

Street station

Push Pull Multistation

Power-Tower

Fietstrainer

Hindernis springen

Driedubbele balansbalk

Bokspringpalen

Meer informatie over de sport- en beweegtoestellen

Ieder toestel heeft zijn eigen natuurlijke karakter, waarmee het past in de groenrijke wijk Tinga. De toestellen zijn zo geplaatst dat deze gemakkelijk zijn te bereiken vanaf de wandel- en fietspaden en bevinden zich op een centrale plaats binnen de wijk. Bovendien zijn er voor iedere leeftijd diverse toestellen geplaatst. Daarnaast zijn de toestellen gemakkelijk in het gebruik. Je hebt namelijk geen gebruiksaanwijzing nodig alvorens te sporten op deze toestellen. Wil je toch meer informatie of weten welke oefeningen je op het toestel kunt uitvoeren? Dan kun je bij verschillende sporttoestellen een QR-code scannen met je mobiel, zodat je meer informatie over het toestel kunt lezen en daarnaast vind je ook enkele oefeningen. Zo kun je de toestellen met de bijbehorende oefeningen direct opnemen in je trainingsschema. 

Heb jij een van de vijf routes uitgezocht voor jouw sportieve activiteit of training? Dan vind je bij elke route een handig overzichtskaartje met zowel de route als welke toestellen je onderweg tegenkomt. Op verschillende locaties zijn meerdere toestellen geplaatst. Wil je meer informatie over de sport- en beweegtoestellen? Klik dan hieronder op het sport- en beweegtoestel.

skate-board-gda1faa1bc_1920
basketball-g2b0711492_1920